Kraaij Caravans en Campers

Welkom bij Kraaij Caravans en Campers.

Wij zijn een caravan/camper verkoop en camper verhuur bedrijf op de Veluwe, gevestigd in Ermelo. (Gelderland)

Ons doel is een tevreden klantenkring op te bouwen. Dit willen wij graag bereiken door nette betrouwbare caravans en campers aan te bieden. Om zo te kunnen bijdragen aan uw welverdiende vakantie.

Op onze website ziet u duidelijke grote foto’s om de juiste indruk te krijgen van de staat van de caravans en campers.

Wij verhuren een aantal luxe compleet uitgevoerde campers die van alle gemakken zijn voorzien om u een prettige vakantie te bezorgen.

Waarom zou u voor Kraaij Caravans en Campers kiezen?

* Wij hanteren geen afleveringskosten.
* Wij hanteren geen dure garantiepakketten.
* Wij leveren schone caravans af.
* Wij controleren deze uitvoerig.
* Wij geven uitleg en advies bij aflevering en verhuur.
* Wij laten alles werkend zien bij aflevering en verhuur.
* Wij zijn servicegericht.
* Wij geven persoonlijke aandacht.
* Wij verhuren zeer luxe Campers.
* Wij verhuren All Inclusive Campers.

Inruil van uw caravan, camper, auto of boot is bij nette staat bespreekbaar.

Graag tot ziens bij Kraaij Caravans en Campers. (Bezichtiging op afspraak)

  Tweedehands caravans en Campers

Bent u op zoek naar een tweedehands caravan of camper in de regio Veluwe? Kraaij Caravans en Campers heeft een uitgebreid aanbod tweedehands caravans en campers van onder andere MC Louis, Adria , Chausson, Dethleffs, Eriba, Fendt, Hobby, Kip, LMC, etc.

Bij ons vind u caravans en campers die scherp geprijsd zijn en vaak met veel opties. Al onze caravans en campers worden uitvoering getest en dit laten wij ook onze klanten zien bij aflevering. Wij hanteren geen afleveringskosten. Tevens helpen wij de klanten bij extra’s, te denken aan een mover, voortent, luifel, airco, fietsenrek etc.

   Geschiedenis

De precieze datum van het ontstaan van de caravan is onbekend. Echter is het bekend dat een mobiel vakantiehuis al honderden jaren bestaat. Rond het jaar 1800 gold een dergelijke caravan als de thuisbasis van Napoleon gedurende de veldtochten. In die tijd werd de Caravan echter nog getrokken door paarden. Niet veel later werden caravans ook gezien als woningen voor mensen die veel onderweg waren. Deze reputatie heeft de caravan vandaag de dag nog. Echter wordt de caravan nog het meest gebruikt voor zijn recreatiemogelijkheden, wat het ook een van de populairste vakantieaccommodaties maakt onder de Nederlanders.

  Techniek

Carrosserie
De hoofdconstructie van de carrosserie wordt gevormd door wanden en dak van vlakke sandwichplaat of door een polyesterschaal uit een stuk. Vlakke sandwichplaat wordt ook wel gecombineerd met een polyester voor- en/of achterwand. Andere carrosserieconstructies zijn een met aluminium plaat bekleed stalen frame en een carrosserie van in twee richtingen gebogen aluminium plaat.
Ter verlaging van de luchtweerstand worden caravans aan de voorkant of aan alle kanten afgerond. Ook wordt ter beperking van de hoogte een hefdak toegepast.
De vloer is van hout (multiplex) of van composiet. De ramen zijn bij moderne caravans van dubbelwandig doorzichtig kunststof.

Onderstel
Het onderstel bestaat in de regel uit verzinkt stalen delen. Soms wordt aluminium toegepast. Er zijn experimenten gaande met een zelfdragende carrosserie van polyester, dus zonder metalen chassis. De as is meestal een staal- of rubbergeveerde torsieas. Een starre as komt zelden voor. Moderne caravans zijn, bijna zonder uitzondering, voorzien van een oplooprem. Beide wielen zijn voorzien van een trommelrem of schijfrem. De remmen worden bediend door een oploopinrichting in de dissel. Voor een stabiel weggedrag wordt vaak een stabilisator toegepast. Voor het stabiel opstellen zijn op alle hoeken uitdraaisteunen aangebracht.
Opties zijn:

Voor het over kleine afstanden zelfstandig verplaatsen kan een elektrische mover worden aangebracht, voorzien van een (draadloze) afstandsbediening. Een automatische waterpaszetter stelt de caravan automatisch (elektrisch) waterpas.

Uitrusting
Tot de standaard uitrusting behoren een aanrecht met gootsteen en kooktoestel, garderobekast, zit-/slaapbanken met daaronder bergruimten en een tafel. Een moderne caravan kan voorzien zijn van chemisch toilet, warm en koud tapwater, ringverwarming, koelkast, vrieskast, airconditioning, aansluiting voor kabeltelevisie of satelliettelevisie, vloerverwarming en permanente bedden. Opgesteld voor verblijf wordt de caravan vaak voorzien van een luifel of een voortent.
Auto-caravan-combinatie

De combinatie van auto en caravan moet aan bepaalde eisen voldoen. Er zijn wettelijke eisen en functionele eisen welke de gebruiker deels zelf bepaalt.
Enkele aspecten zijn:

maximum trekgewichtgewicht van de auto
maximum treingewicht
stabiliteit van de combinatie
prestaties van de combinatie

Er zijn instanties en internetsites die hierover uitgebreide informatie bieden.